VDGP

Tegenwoordig zijn er veel technologische innovaties en ook veranderen de verwachtingen van de klanten. Als organisatie is het daarom extra belangrijk om hier op in te spelen. Een manier om ervoor te zorgen dat uw organisatie niet achterhaald wordt, is een zelfsturende organisatie creëren. Een veelgebruikte methode voor een zelfsturende organisatie is agile. Agile is eigenlijk een samenwerking van kleine groepen die zelfstandig opereren. Wat is agile en hoe zorgt leiderschap voor meer resultaat?

Wat betekent agile?

Zoals beschreven is agile een methode ontwikkeld om beter, sneller en efficiënter te werken. Deze methode is ingericht op kleine zelfstandige groepen die samenwerken. Dit betekent echter niet dat er geen behoefte is aan leiderschap. Integendeel, sturing en coaching is juist onmisbaar bij agile werken. Dit komt doordat er in de agile teams vaak mensen ontbreken die de verantwoordelijkheid pakken. De grootste oorzaak hiervan is dat mensen niet gewend zijn om agile te werken en dus ook niet om de verantwoordelijkheid binnen een groep te pakken. Mensen zijn van oudsher gewend dat de leidinggevende ook de verantwoordelijkheid had. Met agile is dit veranderd waardoor mensen zich moeten gaan aanpassen. Echter gaat dit soms moeizamer dan gedacht.

Zonder leiderschap geen resultaat

Om te zorgen dat de werknemers binnen een agile groep toch de verantwoordelijkheid gaan nemen in de toekomst. is de juiste leiderschap cruciaal. De verandering naar agile gaat moeizaam, maar door middel van goed leiderschap is uw organisatie binnen no-time wendbaar, sneller en efficiënter. Hoewel agile organisaties leiderschap nodig hebben, werkt de traditionele vorm van leiderschap niet meer. Dit maakt het extra lastig en wordt er van de leidinggevende gevraagd om zich ook aan te passen aan de nieuwe methode. In plaats van mensen taken geven en dit te controleren moeten de leidinggevende nu koers en focus brengen binnen de zelfstandige groepen. Voor een goede agile organisatie is dus ook de juiste leiderschap nodig.

13 Responses

  1. Pingback: apps that pay you
  2. Pingback: unicc shop
  3. Pingback: bonanza178

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *