Zes werkzaamheden van een loodgieter

Een loodgieter, iedereen weet wel wat het is. Toch zijn er genoeg mensen die geen idee hebben waarvoor zij een loodgieter eigenlijk allemaal in kunnen schakelen. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen jou in onderstaande tekst namelijk zes werkzaamheden van een loodgieter. Op deze manier weet jij precies wanneer jij een beroep kunt doen op een loodgieter.


1. Lekkage


De meeste leidingen voeren het water af zonder dat er problemen ontstaan. Toch kan een leiding op den duur beschadigen. Dit kan verschillende oorzaken. Zo kan een leiding gaan slijten, maar bijvoorbeeld ook door menselijk toedoen beschadigen. Ontsnapt er water uit jouw leiding(en)? Dan kan een loodgieter dit probleem verhelpen.

2. Verstopping


Stroomt het water niet weg wanneer jij jouw toilet doortrekt? Of sta jij tot je enkels in het water tijdens een douchebeurt? Dan is er sprake van een verstopping. Deze kun jij zelf verhelpen met bijvoorbeeld een ontstopper, maar dit lukt niet altijd. Een loodgieter biedt in dat geval uitkomst. Hij beschikt over speciale gereedschappen, waardoor een verstopping snel verholpen is.

3. Sanitair aansluiten en verwijderen


Ben jij van plan jouw badkamer te verbouwen? Dan is de kans groot dat deze compleet ander sanitair krijgt. Voor jij de nieuwe sanitaire voorzieningen kunt plaatsen, moet het oude sanitair eerst verwijderd worden. Dit moet zeer nauwkeurig gebeuren, want anders ontstaat schade aan het leidingwerk. Een loodgieter kan dit snel en probleemloos voor jou doen. Dit geldt eveneens voor het plaatsen van sanitair. Ook dit moet zeer secuur gebeuren. Bij een verkeerde aansluiting ontstaat er namelijk een lekkage.

4. Leidingen aanleggen


Indien nieuw sanitair op dezelfde plek komt, kan dit zonder problemen aangesloten worden op het bestaande leidingwerk. Komt het sanitair op een nieuwe plek? Dan moet jij het leidingwerk verleggen. Dit is geen klus om zelf uit te voeren. Waarom niet? Omdat de kans groot is dat jij de leidingen niet goed op elkaar aansluit. In dat geval is de kans op een lekkage natuurlijk groot.

5. Cv-ketel onderhoud, reparatie en vervanging


Een cv-ketel behoort tot de belangrijkste apparaten in jouw huis. Zonder dit apparaat heb jij immers geen warm water en kun jij je woning ook niet verwarmen middels radiatoren of vloerverwarming. Om ervoor te zorgen dat jouw ketel blijft werken, is regelmatig onderhoud nodig. Dit kan een loodgieter voor jou doen. Je schakelt eveneens een loodgieter in om een storing te verhelpen en jouw ketel te vervangen.

6. Daklekkage


Voor een daklekkage vermoed jij mogelijk dat je een beroep moet doen op een dakdekker. Dit is niet altijd het geval. Een loodgieter kan jou namelijk ook steeds vaker van dienst zijn in het geval van een daklekkage. Dit verschilt weliswaar per loodgieter, maar sluit het zeker niet op voorhand uit.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.