4 ideeën wat je kunt doen met steigerhout planken

Steigerhout planken zijn de afgelopen jaren flink populair geworden. En dat is niet voor niets, want de planken hebben een robuuste en warme uitstraling. Of het nou voor binnen of voor buiten is. Dit maakt steigerhout een geschikt materiaal om tuinmeubels of diverse woonaccessoires van te maken. In deze blog bespreken we 4 creatieve ideeën die je uit steigerhout planken kunt maken.

Begin klein

Ben jij niet zo handig of heb je weinig ervaring met het maken van meubels of accessoires uit hout? Dan is het van belang om eerst klein te beginnen. Zo kan je bijvoorbeeld starten met het maken van kleine woonaccessoires, denk bijvoorbeeld aan een dienblad of wandbord gemaakt uit steigerhout. Dit is de ideale manier om extra sfeer toe te voegen aan je landelijke woonkamer. 

Maak je eigen meubels

Met steigerhout kan je eenvoudig zelf je meubels maken. Hier hoef je helemaal geen klusjesman of ervaren klusser te zijn. Is je tuinbank aan vernieuwing toe? Maak dan zelf een nieuwe bank. Dit type hout is ook nog eens eenvoudig te verkrijgen. In de bouwmarkt vind je voldoende steigerhout en alle benodigdheden om je eigen (tuin)meubels te maken.

Beschutting, deuren of poorten

Een deur, poort of beschutting kan je eenvoudig maken uit steigerhout planken. Het geeft je tuin een mooie look. Wil je een unieke look? Maak dan gebruik van grijs steigerhout of antraciet steigerhout

Een stoere overkapping

Vind jij het lekker om in de tuin te zitten, maar heb je een hekel aan neerslag? Maak dan een overkapping gemaakt van steigerhout. Zo kan je maximaal genieten van elke zomeravond. 

Kortom, steigerhout planken zijn enorm veelzijdig. Je kunt er van alles mee maken. Van handige woonaccessoires tot aan volledige overkappingen. Daarnaast geeft het je woning ook nog eens een landelijke look.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.