Belangrijke punten bij het kopen van used excavators

Wanneer je een used excavator wilt kopen, zoek je de beste, voor een marktconforme prijs. Daarbij wil je een excavator die verschillende werkzaamheden kan uitvoeren en vooral efficiƫnt is. Tegenwoordig zijn er een hoop aanbieders maar waar zitten de verschillen? Oftewel wat zijn de belangrijke punten waar je op moet letten bij het kopen van een used excavators. In de blog hieronder wordt antwoord gegeven op deze vragen.

Gewichtsklasse en werkzaamheden

Het gewicht van een used excavator kan sterk variƫren. Zo heb je bijvoorbeeld een 1-tonner die eenvoudig door een standaard deur past zonder daarbij de kozijnen eruit te rijden. Een 2,5-tonner. Deze is populair onder hoveniers en voor het leggen van onder andere kabel en leidingwerk. Daarnaast heb je nog, voor het grotere en zwaardere werk, varianten vanaf 15 ton. Tevens is het belangrijk om te bekijken wat voor werkzaamheden de machine moet gaan uitvoeren. Wordt deze aangeschaft voor de kleinere projecten dan is het verstandig in een andere gewichtsklasse te kijken dan wanneer de machine veel kracht en hoogte nodig heeft.

Gebruiksvriendelijk

Een ander belangrijk punt is de ergonomie en gebruiksvriendelijkheid van de used excavators. Het is bijvoorbeeld fijn als de machine een brede ingang van de cabine heeft. De bestuurder moet vaak in en uit stappen waardoor dit gemakkelijk moet gaan. Ook moeten de joysticks gemakkelijk bestuurd kunnen worden zonder dat dit slecht is voor je pols. Tegenwoordig zijn de meeste excavators al uitgerust met grote ramen waardoor het blikveld vergroot wordt. Dit is uiterst belangrijk om ongelukken te voorkomen.

Duurzaamheid

Met het oog op de toekomst wil je natuurlijk een duurzame excavator. Ook de machines blijven in ontwikkeling waardoor er tegenwoordig ook wordt getest met elektrische varianten. Bij de used excavators is de kans klein dat er een nieuw model tussen zit. Kijk dus goed welke regels er gelden wat betreft duurzaamheid.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.