Let hier op bij het bestellen van een staalkabel

Er zijn veel mensen geïnteresseerd in de bouwwereld. En waarom zou je dat niet zijn, want zonder de bouwwereld zouden we nergens zijn. Maar als je niet weet wat een staalkabel is en waar je dat kunt bestellen kan dat best frustrerend zijn, want je kunt je project niet afwerken. Daarom vertel ik hier een aantal punten waar je op moet letten tijdens het bestellen van een staalkabel.

Staalkabel

Staalkabels kunnen om verschillende redenen gebruikt worden. Het kan namelijk worden gebruikt bij het plaatsen van een lift of bij gebruik van een hijskraan of een container.  Een staalkabel is namelijk een kabel dat uit stalen draadjes bestaat en die op een bepaalde manier om elkaar heen gedraaid worden, zodat het 1 grote kabel wordt. En het doel van een staalkabel is de trekkracht. Zoals ik al zei wordt het ook bij een lift gebruikt, nou dan wordt het gebruikt als trekkracht zodat de lift tussen de verdiepingen kan zweven. En las je dit soort staalkabels wilt gaan verbinden, dan heb je een eindverbinding nodig.

Er zijn veel positieve kanten aan het gebruik van een staalkabel als je het vergelijkt met touwvezels. Een staalkabel heeft namelijk een grote trekkracht en zorgt ervoor dat het per oppervlakte meer kan trekken. Ook krimp het touw niet zomaar. Alleen bij temperatuurveranderingen.

Er zijn verschillende soorten staalkabels, weet dus dat er per project verschillende staalkabels nodig zijn en dat je dus niet zomaar dezelfde kunt gebruiken. De trekkracht kan anders zijn of de dikte kan verschillen.

Staalkabel kopen

Er zijn verschillende zaken waaraan je aandacht moet schenken bij het kopen van staalkabels. Om te weten welke staalkabels je nodig hebt, moet je eerst goed weten welke er nodig zijn voor het soort project waar je mee bezig bent. Want er zijn verschillende staalkabels met verschillende met verschillende diktes en lengtes. Er is bijvoorbeeld een staalkabel van 100 meter met een dikte van 10 mm. En de prijzen zijn ook sterk afhankelijk van het soort dat je wilt hebben en de lengte/dikte. De verschillen kunnen nogal wat zijn bijvoorbeeld van ongeveer €6,- t/m €60 euro.

Je kunt de kabel altijd inkorten door gebruik te maken van kabel gereedschap zoals een staalkabelknipper. Die heeft een ronde bek en zorgt ervoor dat de kabel niet gaat rafelen. Het is mogelijk om bijvoorbeeld een verzinkte kabel buiten te gebruiken, maar de kabel mag niet beschadigen of roesten. Daar moet je dus goed voor zorgen.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.