Hoe repareer ik mijn dakgoot?

Van al het onderhoud in en rondom het huis wordt het onderhouden van de dakgoot vaak overgeslagen of als laatste gedaan, dat is gedeeltelijk begrijpelijk, maar net zoals de rest moet ook de dakgoot goed onderhouden worden. Het overslaan hiervan kan grote gevolgen. Het kan bijvoorbeeld gaan lekken of er kan verstopping ontstaan, doordat de regenpijp vol met bladeren zit. Is dit het geval dan moet daar is aangedaan worden. Na waarschijnlijkheid weet u alleen nog niet hoe, maar dat leggen wij u maar al te graag uit.

Ladder

om ├╝berhaupt bij uw dakgoot te komen, zult u toch een ladder of trap moeten hebben. Heeft u die nog niet? bekijk dan het aanbod op Rolsteiger.net. Zij hebben een groot aanbod maten klusjes trappen en ladders van een zeer hoge kwaliteit.

Verstopping

Het kan zo zijn dat het water niet wegloopt doordat de regenpijp verstopt geraakt is. Dan kan komen door een klemmen dier of door een te grote hoeveelheid bladeren. Vaak kunt u een hoop kosten besparen, wanneer u zelf het heft in eigen hand neemt.

Breng EPDM aan

Lekt uw dakgoot? dan kunt u dat zelf oplossen. De gehele dakgoot vervangen hoeft niet, want er bestaat EPDM. Dat is dakbedekking die u in uw dakgoot kunt plaatsen. Dit zeil is gemaakt van speciaal materiaal dat het water tegenhoudt zodat het lekken, meteen na het aanbrengen ervan stopt.

Andere mogelijkheid is het inschakelen van een dakdekker

Is deze klus niet voor geschikt en kiest u er toch voor om dit werk over te laten aan een professionele dakdekker. Dan is dat prima. Dakdekkers kunnen in sommige gevallen de lekkage binnen enkele minuten oplossen, terwijl u daar misschien een dagdeel mee bezig bent. Ook ben je er dan van verzekerd dat het probleem niet snel terugkeert. Echter brengt dit wel kosten met zich, maar dat wist u wel.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.