Wat houdt personenalarmering in?

Personenalarmering valt onder ANW zorg en is een collectief van middelen waarmee binnen een korte tijd noodhulp kan komen in situaties waar dat voor nodig zou zijn. In dit artikel geven wij u voorbeelden over wat voor soorten er aanwezig zijn en waar u op moet letten wanneer u ervoor kiest een personenalarm te verkrijgen. 

Verschillende opties van personenalarmering

Binnen personenalarmering zijn er 3 verschillende opties die u heeft. De eerste en daarbij ook de meest gebruikte is personenalarm voor in en om het huis. Deze optie geeft je de mogelijkheid om een knop om de hals of de pols te geven die een signaal stuurt naar een meldkamer of zorgcentrale. Daarbij is het ook vaak mogelijk om het systeem uit te bouwen naar bijvoorbeeld een alarmkoord bij het toilet.

Hedendaags ontstaan er ook meerdere systemen die zich focussen op de mogelijkheden onderweg hierdoor is het mobiel alarm ontstaan. Deze optie is in het leven geroepen omdat de gemiddelde mensen tot een latere leeftijd bezig blijven, door deze reden groeit de vraag naar deze optie.

De laatste optie die er is een alarm op basis van sensoren. Deze sensoren noteren verschillende afdwalingen op basis van een normale dag. Deze systemen zijn in het leven geroepen om mensen langer in de mogelijkheid te stellen om zelfstandig thuis te wonen.

Waar moet op gelet worden?

Er zijn verschillende reden waarom u de personenalarmering zou willen gebruiken. Wanneer u er mee wilt gaan starten zijn er verschillende aangelegenheden waar u op zou moeten letten. Het eerste aandachtspunt is hoe de verbinding werkt. Wanneer het systeem wordt geïnstalleerd zal u ervoor kunnen kiezen of de verbinding wordt aangesloten op de vaste telefoon, het internet of dat het zelfstandig functioneert. Het tweede waarop gelet moet worden is het een huisalarm of mobiel alarm is. Zoals net gezegd zijn er verschillende opties van de systemen dit geeft u dus de keuze binnen deze twee opties. Vervolgens kan u zich afvragen op welke manier het systeem het makkelijkst te gebruiken is. Wilt u bijvoorbeeld een bandje om uw pols met de alarmknop of een hanger om uw nek met de knop. En als laatste moet er gelet worden op waar het signaal naar toegestuurd wordt. Als u het personenalarm inschakelt zal u zich moeten afvragen of de centrale waar het signaal naartoe wordt gestuurd 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar is anders kunt u misschien de optie gebruiken om het signaal naar familie of vrienden te laten gaan of een professionele zorgorganisatie.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.