Nieuwe kozijnen kopen? Let op deze 3 punten

Kozijnen drukken een stempel op de uitstraling van jouw woning. Ook binnenshuis kun je niet om de kozijnen heen. De kleur, afwerking en soort kozijn kan de rest van jouw interieur maken of breken. Bedenk daarom goed wat voor kozijnen bij jouw woning en interieur passen, voordat je tot aanschaf overgaat. Lees hier voor welke soorten binnenafwerking je kunt kiezen.

1.     Perfecte binnenafwerking voor ultiem woongenot

Het laatste wat je wilt is een tochtig huis, dus naden en kieren wil je koste wat kost voorkomen als je nieuwe kunststof kozijnen installeert. De eerste tip is daarom al om je goed in te lezen in hoe je de maten van het kozijn opmeet. Daarnaast is het aan te raden om goed naar de dagkanten te kijken, waarmee je naden en kieren dichtwerkt. Je kunt checken of de kozijnen geleverd worden met een EDPDM beglazings- en afdichtingsrubber. Dit voorkomt tocht in het ruit zelf.

2.     Een vensterbank in dezelfde stijl

Het verlengde van een kozijn bestaat uit een eindkap of een kunststof vensterbank. Eindkappen en vensterbanken zijn, net als kunststof kozijnen, in elke soort en maat verkrijgbaar. Denk hier dus ook over na voordat je over gaat tot de aanschaf van nieuwe kozijnen. Een mooie vensterbank kan jouw interieur net dat stukje luxe meegeven. Daarnaast is een vensterbank natuurlijk uitermate geschikt om decoratiespullen, zoals planten of een klok, erop te zetten.

3.     De kleur en het materiaal van de kozijnen

Op het gebied van stijl en kleur is er veel mogelijk. Wil je namelijk een kozijn met een houtnerf erin, of wil je graag strakke, kunststof kozijnen? Kunststof kozijnen zijn eigenlijk verkrijgbaar in alle kleuren, maar wees je ervan bewust dat je kunststof kozijnen niet over kunt verven. Maak dus een weloverwogen keuze, want de kans is groot dat je, zo lang je in het huis blijft wonen, dezelfde kozijnen houdt. Wil je hulp van een professional bij het uitzoeken van jouw perfecte kozijn? Schakel dan HEPRO in.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.