Huis gekocht? Verbouwen? Huur een sloopbedrijf in!

Ben je net de trotse eigenaar geworden van een leuk huis in de oude binnenstad? Bij de meeste oude, karakteristieke woningen moet je vaak eerst het een en ander slopen en/of verbouwen voordat je in de woning trekt. Denk bijvoorbeeld aan het omleggen of vernieuwen van een verouderde afvoer, of het verwijderen van behang of tapijt. Lees hier waar je een professioneel sloopbedrijf voor in kunt huren.

1.     Sanitair verbouwen

Natuurlijk kun je zelf aan de slag gaan met het slopen van het oude sanitair. Maar bedenk goed dat er vaak elektriciteit en waterleidingen door de muur lopen. Een foutje is snel gemaakt, wat grote gevolgen kan hebben. Huur daarom een professioneel sloopbedrijf in die jouw oude badkamer of wc vakkundig sloopt, zodat het nieuwe sanitair zonder problemen kan worden geplaatst.

2.     Op en om jouw woning

Een sloopbedrijf werkt niet alleen binnenshuis. Ook buitenshuis kunnen ze het een en ander voor je betekenen. Denk aan het verwijderen van het schuurtje, of de garage. Dit zijn grote klussen die veel afval opleveren. Laat je deze klus aan een sloopbedrijf over, dan ruimen zij alles voor je op. Ga je zelf aan de slag, kijk dan hoe het storten van afval in jouw gemeente is geregeld en welke kosten eraan verbonden zijn.

3.     Draagmuur verwijderen

Een open keuken, wie wil dat nou niet? Heb je een gesloten keuken, maar wil je deze openbreken, dan is het verstandig om eerst te kijken of het een draagmuur betreft, of niet. Op de bouwtekening, aan de ligging van de verdiepingsplaten of aan het bouwmateriaal van de desbetreffende muur kun je vaak al zien of horen of het een draagmuur betreft. Voor het slopen van een draagmuur is het sowieso verstandig een sloopbedrijf in te huren. Zij slopen de muur, en verstevigen deze ook gelijk weer, zodat hij z’n stevigheid niet verliest en er geen instortingsgevaar dreigt.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.