Investeren in cryptocurrency? Ga voor de Ethereum!

Iedereen heeft weleens van de Bitcoin gehoord; de cryptocurrency en globaal betaalmiddel. Dit was de eerste digitale munt die werkt zonder centrale bank of beheerder. Bij transacties komt er geen tussenpersoon aan te pas. In de loop der jaren hebben ook andere digitale munten hun intrede op de markt gedaan, zoals de Ethereum. Waarom je hierin zou investeren? Één van de redenen zou kunnen zijn dat de Bitcoin koers momenteel erg hoog is.

Investeer in de gevarieerde valuta Ethereum!

De Ethereum is net als de Bitcoin een blockchain platform met een eigen valuta. Met de Ethereum heb je veel meer gebruiksmogelijkheden dan met de Bitcoin. Deze munt wordt namelijk niet alleen gebruikt als betaalmiddel. De Ethereum biedt ook de mogelijkheid om smart contracts (contracten die vastgelegd zijn binnen de blockchain) af te sluiten, en kun je een applicatie bouwen op het platform, waarmee je toegang hebt tot een marktplaats voor diensten.

De meest bekende cryptovaluta na de Bitcoin

Ben je van plan op Bitcoins te kopen? Think again! De Ethereum (het betaalmiddel wordt Ether genoemd) is na de Bitcoin wereldwijd de meest bekende cryptovaluta. Men blijf investeren in Ethereum, waardoor de waarde blijft toenemen. Dit zie je ook terug in de cijfers; de waarde van Ethereum is in de afgelopen tijd flink gestegen.

Veiligheid van het platform

Een van de kritieke punten van cryptocurrencies is de veiligheid van de platforms. Afgelopen jaren zijn er meerdere gevallen van gehackte accounts aan het licht gekomen. Het netwerk van Ethereum innoveert continu op het gebied van veiligheid, toegankelijkheid en snelheid. In de toekomst willen zij ook overstappen naar de Proof of Stake, in plaats van de Proof of Work. Zijn er problemen, dan krijgt momenteel degene die het meeste werk verricht om het probleem op te lossen een beloning. Bij Proof of Stake werkt dit anders; er wordt geen beloning gegeven voor het creëren van een block, maar degene met de grootste rijkdom mag een nieuwe block aanmaken. Voor het verwerken van transacties op de blockchain krijgt die persoon een vergoeding.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.