Tips voor buitenwerk in de regen

Zeker de werkmannen/bouwvakkers onder ons zullen dit probleem herkennen maar ook de mensen die wel eens een klusje in de tuin doen. Lekker aan het werk en het begint keihard te regenen. Wat nu? Doorwerktent huren is de oplossing en nog veel meer! Lees het hier.

Afdakje

Eén van de tips om door te werken in de regen is het werken onder een afdakje of je zet je spullen onder een afdakje zeker als je s ’morgens vroeg al begint is het aan te raden een waterdichte bouwlamp te kopen aangezien je niet wilt dat halverwege je klus je alles op de tast moet doen en de bouwlamp kapot is. Ook kan je natuurlijk zelf onder een afdakje gaan staan en gaan werken. Maar vaak is er midden op de bouwplaats geen afdakje waar je even onder kan staan en nog goed bij je werk kan. Ook hiervoor is een oplossing, een werktent. Deze kan je overal naartoe verplaatsen en je blijft altijd droog. Fijn toch?

Zingen

Zeker als het regent is je humeur helemaal verpest daarom is het aan te raden lekker een radio aan te zetten en zing hard mee. Hierdoor gaat je dag sneller en heb je minder last van de regen. Muziek zorgt er namelijk voor dat je vrolijk blijft waardoor je het langer volhoudt. Dus eigenlijk zou je elke dag wel even moeten meebleren met die heerlijke muziek.

Schilderen

Niets is vervelender dan schilderen aangezien dit praktisch onmogelijk is. Kies hierbij gewoon een dag wanneer het droog is dit voorkomt een heel veel gezeur en het verpesten van je stemming. Mocht het niet anders kunnen dan is een werktent kopen een oplossing of een groot zeil spannen over hetgeen jij moet schilderen. Maar probeer dit soort situaties helemaal uit de weg te gaan aangezien het een heel gedoe is.

Kleding

Een belangrijk aspect bij buitenwerken is ook jezelf kleden. Kies jij voor een dikke winterjas of voor een laagjes jas? Ook is het belangrijk dat deze jas wel waterdicht is aangezien je anders heel de dag met een doorgelekte jas moet lopen. Geen lekker idee hé? Als je toch niet onder een afdak kan werken of in een werktent is het maar beter jezelf erop te kleden dat je toch droog en warm blijft. Ook is het zeker bij winter- en regendagen goed jezelf te beschermen tegen valpartijen, dit kan zeker op een bouwplaats erg gevaarlijk zijn waardoor je dit graag wilt voorkomen. Dit doe je door ijssporen over je schoenen aan te trekken. Hierdoor zal je geen last hebben van valpartijen. Ook is het erg slim handschoenen aan te trekken. Hierdoor bescherm je je handen tegen beschadigingen en tegen de kou.

Door deze tips moet je winter- en regendagen zeker goed door kunnen komen en onthoud het blijf altijd vrolijk wat voor weer het ook is!

Meer op: https://donselaarstructures.nl/

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.