Terugblik op innovatie van huizen in de afgelopen 10 jaar. In gesprek met makelaars

De woningmarkt: kranten, nieuwssites en tijdschriften raken er niet over uitgeschreven. Record na record wordt gebroken en het eind van de overspannen markt lijkt nog lang niet in zicht.

Omdat we dit interessante onderwerp eens van een andere kant wilden belichten, zijn wij in gesprek gegaan met Woonaccent Enschede, makelaar in Enschede en Woonaccent Almere, makelaar in Almere, over de innovaties van huizen in de afgelopen 10 jaar aan de hand van 3 onderwerpen.

Energieneutraal wonen

Woonaccent Enschede: dit is denk ik de grootste verandering van de afgelopen jaren. Waar zonnepanelen in eerste instantie nog niet zo belangrijk waren, wordt er nu geen huis meer gebouwd zonder panelen. Ook bij bestaande woningen is het een grote meerwaarde als er al geïnvesteerd is in zonnepanelen.

Woonaccent Almere wij zien bij ons bij Woonaccent Almere ook een enorme groei in woningen die verduurzaamd worden.  Isolatie van glas, vloer, spouw en dak kan door de subsidiemogelijkheden van de overheid erg interessant zijn. Door hierin te investeren bespaar je jaarlijks aanzienlijk op je energierekening én het is goed voor het milieu!

Prefab bouwen

Woonaccent Enschede: Er wordt meer en meer gekozen voor prefab bouwen, doordat het vele malen sneller en goedkoper is. Alles wordt kant en klaar aangeleverd, wat aanzienlijk scheelt in personeelskosten.

Woonaccent Almere bovendien ben je veel minder afhankelijk van de weersomstandigheden. Prefab muren zijn over het algemeen al voorzien van kozijnen en vensters. Soms zit zelfs het glas er al in!

Digitalisering

Woonaccent Enschede: ook wij konden bij Woonaccent Enschede niet meer om Social Media heen. Facebook en Instagram zijn ontzettend belangrijk geworden als communicatiemiddelen voor de verkoop van woningen. Het is een geweldig middel om snel een groot publiek te bereiken.

Woonaccent Almere Maar ook de huizen zelf zijn veranderd. Wat dacht je van de deurbel met camera, zodat je op je telefoon kunt zien wie er voor de deur staat? Of meetapparatuur in huis die ervoor zorgen dat er slimmer met energie wordt omgegaan? Dat hadden we 10 jaar geleden toch niet kunnen bedenken?

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.