Architectuur

Wanneer je goed kijkt heeft elke stad wel een rijke geschiedenis. Zo zijn er huizen in Amsterdam of Haarlem die dateren uit 1900. Hier waren toen huizen gebouwd met hoogwaardige architectuur en ruime woningen, want de gezinnen vroeger waren een stuk groter dan die nu zijn. Maar nu zijn de woonwensen heel erg veranderd vergeleken met vroeger. Men wil minder snel in hele grote huizen wonen, maar liever in de stad. Daarnaast zijn meer mensen aan het kijken hoe er duurzaam gebouwd kan worden en of het huis duurzaam is. Duurzaam wonen wordt nu ook sneller opgepakt door architectenbureaus, zo worden er hele wijken uit de grond gestampt die gas vrij zijn en waar hele gezinnen in kunnen wonen. Jij bijvoorbeeld kan ook in zo een nieuwbouwwijk gaan wonen. Veel starters beginnen de laatste jaren in de nieuwbouwwijken, het huis is namelijk al af, en je woont met leeftijdsgenoten, vaak dicht bij een leuke stad. Voor duurzame huizen kan je ook een betere hypotheek krijgen, om zo te stimuleren dat men sneller een duurzaam huis gaat kopen. Daarnaast is er voor starters ook een speciale startershypotheek, zodat jij ook een huis kan kopen.

Nieuwbouwwoningen

Wanneer je over een paar jaar een nieuwbouwwoning zou willen hebben, moet je nu al kijken naar projecten die nu bezig zijn. Het kan namelijk vaak 2 jaar duren voordat zo een project af is, en wanneer je dan pas gaat zoeken is alles al vergeven. Daarom kan je nu alvast kijken, en nu alvast een huis kopen en een hypotheek afsluiten zodat je over een paar jaar een gloednieuw huis hebt. Het voordelige hieraan is dat nu de hypotheek rentes ook een lage stand hebben. Dit kan in de toekomst weer gaan stijgen, maar omdat je nu al een huis gaat kopen kan je ook nu al je hypotheek afsluiten met die lage stand. Daarnaast, hoef je naast de betaling van je nieuwe huis niet veel extra’s nog aan je huis te doen, aangezien het een nieuwbouwhuis is. Alles is af en geregeld voor je, en je kan goed besparen op energiekosten want het is waarschijnlijk ook een duurzaam huis.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.