Jouw beste vloer van 2021

Een vloer is ontzettend belangrijk in iedere woning. Dit komt doordat de vloer iedere dag intensief gebruikt wordt. Een vloer wordt dagelijks bewandeld en moet dus in staat zijn om dit iedere dag te doorstaan. Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer, dan is het ontzettend belangrijk om veel research te doen! Je zult de vloer namelijk nu aanschaffen, maar over een jaar of 10 waarschijnlijk nog steeds gebruiken. Om het keuzeproces rondom vloeren wat te vergemakkelijken vertellen we je in deze blog wat de beste vloer van 2021 is! Er zijn tal van materialen waar vloeren van gemaakt worden, maar de drie meest gangbare zijn laminaat, PVC en hout. We beperken ons in deze blog dan ook tot vloeren gemaakt van deze drie materialen.

Levensduur

De levensduur van de vloer gaat hand in hand met het materiaal waarvan de vloer gemaakt is. Van de drie materialen gaat de houten vloer veruit het langst mee. Mits goed onderhouden gaat deze gemiddeld zo’n 40 jaar mee. De laminaatvloer gaat over het algemeen het minst lang mee, zo’n 20 jaar. De PVC-vloer zit daar tussenin. Een vloer van Floorify PVC bijvoorbeeld gaat tot wel 25 jaar mee! Het is hierbij belangrijk om te onthouden dat de houten vloer intensief onderhoud vereist om het langst mee te kunnen gaan. De houten vloer dient namelijk ieder jaar een onderhoudsbeurt te krijgen.

Prijs-kwaliteitverhouding

De prijs-kwaliteitverhouding van de verschillende materialen vloeren is persoonsafhankelijk. De mate van kwaliteit wordt namelijk beïnvloed door verschillende weegfactoren. Het is per persoon verschillend welke weegfactoren zwaarder meewegen. Wil je bijvoorbeeld een relatief goedkope vloer waaronder vloerverwarming kan worden geplaatst, kies dan voor een vloer van Moduleo PVC. Wil je een vloer die er zo natuurlijk mogelijk uitziet, kies dan voor een houten vloer. Als je de prijs het belangrijkst vindt en een zo goedkoop mogelijke vloer wilt, dan is een laminaatvloer dé vloer voor jou! In de regel is de laminaatvloer het goedkoopst, de houten vloer het duurst en zit de PVC-vloer er wat prijs betreft tussenin. Zoals je merkt is er geen generieke beste vloer aan te wijzen. Het is afhankelijk van jouw wensen en voorkeuren wat de beste vloer is voor jou!

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.