Wat zijn de gevolgen van slaaptekort?

Er zijn veel mensen die er wel eens last van hebben, niet kunnen slapen. Niet kunnen slapen is natuurlijk heel erg vervelend, omdat je de volgende dag dan moe bent en niet zo lekker in je vel zit als op een dag dat je wel genoeg slaap hebt gehad. Sommige mensen hebben dit af en toe voor maar 1 nacht, andere mensen ervaren dit regelmatig en er zijn ook mensen die dit probleem vaak hebben. Als je op een reguliere basis niet vaak slaapt, zal je vaak moe zijn en hier veel last van hebben. Daarom is het handig om te weten hoe je dit probleem kan voorkomen en oplossen. Het is handig om de effecten te weten van te weinig slaap en hoe gevaarlijk het is, zodat je goed weet hoe belangrijk slaap is.

Wat gebeurt er als je te weinig slaapt?

Slaaptekort is iets serieus en kan heel erg veel schade aanrichten. Het is namelijk gevaarlijk voor zowel lichaam als geest. Daarom ga ik je nu vertellen wat er gebeurd als je slaaptekort hebt. Er zijn 2 soorten schade die je op kan lopen. De schade op de korte termijn en de schade op de lange termijn. Veel mensen weten dit niet maar 1 nacht te weinig slapen kan al bijwerkingen en gevolgen hebben. Als je een nacht weinig heb geslapen kan je heel erg hongerig worden, omdat je lichaam extra voedingsstoffen nodig heeft om goed te functioneren. Je hebt dan zin in grote porties eten. Te weinig slapen kan er ook voor zorgen dat je sneller ziek wordt. Het kan ook je emoties beïnvloeden. Als je te weinig slaap hebt kan je emotionele gebeurtenissen minder goed relativeren, dit kan ervoor zorgen dat je ongecontroleerd kan reageren. Het zorgt er ook voor dat jij je minder goed kan concentreren.

Als je de impact van slaaptekort op korte termijn al vervelend vindt, zal je de gevolgen op lange termijn al helemaal vervelend vinden. Op lange termijn weinig slapen kan er bij mannen voor zorgen dat ze minder vruchtbaar worden, omdat er minder spermacellen worden aangemaakt. Weinig slapen kan ook leiden tot overgewicht. Je hebt dus ook een grotere kans om diabetes te krijgen als je te weinig slaapt. Veel slaaptekort staat ook in verband met een hogere bloeddruk waardoor je een grotere kans hebt op een hartaanval. Kortom kan slaaptekort levensbedreigend zijn en is het dus heel erg belangrijk om goed en genoeg te slapen.

Manieren om beter te slapen.

Er zijn ook manieren die je kunnen helpen om beter te slapen en het probleem van slaaptekort op te lossen. Slaaptekort kan verschillende redenen hebben. Vaak is het weten van deze reden bij jouw heel erg handig, omdat je dan ook een betere oplossing kan verzinnen voor het probleem. Een veel voorkomende oorzaak is stress. Door stress kan je minder lekker slapen. Een oplossing hiervoor is om een verzwaringsdeken aan te schaffen bij hanacompany.nl. Een verzwaringsdeken speelt in op de therapeutische techniek die “Deep pressure stimulation” wordt genoemd. Door de druk van het extra gewicht gaat je zenuwstelsel ontspannen, hierdoor kan je sneller en beter slapen. Het is dus handig om zo een deken aan te Schaffen als je slaaptekort hebt.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.