Een BV oprichten online: de stappen die je moet volgen

Denk je erover na om een eigen besloten vennootschap (BV) op te richten? Dan wil je waarschijnlijk weten welke stappen je moet volgen om jouw BV te kunnen starten. Waar je vroeger een ingewikkeld en tijdrovend proces moest doorlopen, is het tegenwoordig ook mogelijk om je eigen BV online op te richten, gewoon vanaf je bank, vanuit je thuis. Het is zelfs mogelijk om niet meer langs de notaris te gaan, alles kan digitaal! We vertellen je in deze blog welke stappen jij moet doorlopen om je ondernemersidee te kickstarten vanuit het gemak van jouw eigen huis.

Dit kan je verwachten van het online bv opzetten

Ligo maakt het mogelijk om jouw BV online super efficiënt op te richten zonder hoge kosten. Bij Ligo hoef je slechts je de volgende stappen te doorlopen:

  1. Beantwoord de online vragenlijst voor het oprichten van je BV

De antwoorden die je geeft op deze vragenlijst heeft de de notaris van je nodig om de oprichtingsakte volledig te kunnen maken en je bedrijf in te schrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK).

  1. Bekijk je conceptakte en upload de benodigde documenten

Direct na het invullen van de vragenlijst kan je vaak al je conceptakte inzien. Wij vragen je dan te controleren of alles klopt in deze akte. Daarnaast upload je de benodigde documenten voor de notaris, zoals bijvoorbeeld je identiteitsbewijs.

  1. De afspraak bij de notaris, op kantoor of in een video call

Je gaat langs bij de notaris om je te identificeren en de inhoud van de akte door te spreken. Deze afspraak kan tegenwoordig ook vanuit het gemak van je eigen huis plaatsvinden via een video call.

  1. Je BV wordt opgericht en de notaris schrijft je BV in bij de KvK

Als jij na deze afspraak de akte hebt goedgekeurd, zal de notaris je akte ondertekenen. Dan is je BV officieel opgericht! Hierna wordt je BV door de notaris ingeschreven bij de KvK.

Nog een tip: ga ook altijd na of een persoonlijke holding iets voor jou is

De uitspraak “één BV is géén BV” is een bekend gezegde onder ondernemers. Heb jij hem ook gehoord? Grote kans dat jij dan al iets hebt meegekregen over de voordelen die een persoonlijke holding met zich meebrengt. Met een persoonlijke holding ben je onder andere nog beter beschermd in geval van faillissement, geniet je van belastingvoordeel en bespaar je vaak ook nog eens geld. Geprikkeld? Lees alles over de voordelen van de holding in deze gids.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.