Energielabel aanvragen

Energielabel aanvragen iQ Makelaars

In 2015 hebben vijf miljoen woningeigenaren van de overheid een voorlopig energielabel ontvangen. Dit gaat om het bouwjaar van jouw woning en is bedoeld om bewust te worden over energiezuinig wonen. iQ Makelaars kan je helpen bij het aanvragen van jouw energielabel!

 

Als je een woning gaat kopen of wil verkopen moet je het voorlopige label definitief maken. Dit kan makkelijk online en kost een paar tientjes. Als je dit niet doet, riskeer je een boete van 450 euro.

 

Wat is een energielabel?

Het energielabel geeft aan of jouw woning veel of weinig energie gebruikt. De labels lopen van A tot G. Woningen met een label A zijn het energiezuinigst. Woningen met een G-label zijn het minst zuinig. Daarnaast wordt er mooi weergegeven welke maatregelen je kan treffen om je woning energiezuiniger te maken zoals dubbelglas of isolatie van het dak.

 

Waarom is een energielabel verplicht?

De overheid heeft het label in let leven geroepen om woningeigenaren te stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen. Woningzoekers kunnen aan het label zien hoe zuinig de woning is. Het scheelt namelijk behoorlijk in de kosten wanneer een woning energiezuinig is bijvoorbeeld in de energierekening, minder CO2-uitstoot, dus beter voor het milieu. Benieuwd naar jouw energielabel? Neem dan contact op met een van onze makelaars!

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.