Voldoende redenen om ook voor een douchewand te kiezen

Zoals voor de douchecabine geldt hebben mensen verschillende redenen om voor een douchewand te kiezen. De ene groep doet dat om de badkamer een mooiere uitstraling te geven, een andere groep alleen uit functionele overwegingen. En daarmee is de conclusie gerechtvaardigd dat de douchewand iedereen van dienst kan zijn. 

 

De moderne en sterk verbeterde uitgave van het douchegordijn

Je kunt stellen dat de douchewand de moderne versie is van het douchegordijn. In essentie beschermen zowel de wand als het gordijn tegen spatten. Daarnaast zorgen beide uitvoeringen ervoor dat het in het douchegebied langer warm blijft. Verschil is wel dat de wand een stuk gemakkelijker schoon te houden en dat het veel beter staat dan een douchegordijn. 

 

De badkamer en het belang van uitstraling

Een grote groep mensen beschouwt de badkamer tegenwoordig als een soort van wellnessruimte en een ruimte om te ontstressen. Dat maakt de inrichting van de badkamer belangrijker. De uitstraling is belangrijker geworden en er is meer oog voor mooiere producten in de badkamer. In dat kader staat een douchewand beter dan een gordijn en ook daarmee is de opmars van de wand voor een deel verklaard.

 

De douchewanden van glas kunnen prima tegen een stootje

Binnen het aanbod aan douchewanden heb je voldoende te kiezen. Vaak gaat de keuze tussen wanden van kunststof of van glas. Zeker de uitvoeringen van glas zijn razend populair ondertussen. Dat heeft onder meer te maken met de veiligheid. Het gebruikte veiligheidsglas is tussen de 8 en 10 millimeter dik en kan beslist tegen een stootje. Bovendien staat een douchewand van glas synoniem voor uitstraling en stijl. Elke badkamer lijkt groter wanneer je kiest voor glas. Bovendien is deze wand doordat sprake is van een volledig vlak geheel zeer hygiënisch. Vuil kan zich simpelweg nergens ophopen. 

 

Creëer met de douchewand een eigen inloopdouche

De keuze die je hebt wat betreft douchewanden is tegenwoordig groot. Je hebt zelfs de schuivende douchewand en er is uiteraard ook aandacht besteed aan privacy. Zo kun je kiezen voor getint glas bijvoorbeeld, of voor delen van de wand die getint zijn. Met de wand kun je prima een eigen inloopdouche creëren. De groep mensen die alleen een wand neemt vanuit functionele wegen is veel minder geïnteresseerd in de uitstraling van de wand. Die mensen gaat het alleen om het tegengaan van spatten in de badkamer, die zo veel droger blijft. 

 

Met behulp van het juiste gereedschap is een wand zo geplaatst

In de regel is het geen groot probleem om de douchewand zelf te plaatsen. Het is gewoon een kwestie van het volgen van het stappenplan in de handleiding. Het is daarbij wel erg belangrijk dat je over het juiste gereedschap beschikt. Voor het monteren van de wand heb je in elk geval een waterpas nodig om de wand volledig recht te plaatsen. Verder kun je tijdens het plaatsen niet zonder een potlood, steenboor, kitspuit, een schroevendraaier en een meetlint of een rolmaat. Met die gereedschappen bij de hand heb jij ook jouw wand snel geplaatst. 

 

Doe inspiratie op via de website van Douche Concurrent

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.