De laatste keuzes voordat je kan verhuizen

De laatste maand van de bouw van je nieuwe huis is ingegaan. Je mag bijna gaan verhuizen. Echter begint nu voor jou het echte werk. Welke bank komt er in de woonkamer en wat voor soort gordijnen wil je in de slaapkamer? Ga je voor lichte of verduisterende gordijnen? Kortom, er moeten nog veel keuzes worden gemaakt voordat je de verhuiswagen in kan stappen. Dit artikel zal enkele keuzes bespreken die ervoor zorgen dat je helemaal gereed staat zodra je kan verhuizen.

 

Verven of behangen

Zodra de muren zijn gestuukt is het tijd voor de volgende keuze: verven of behangen. Welke van de twee je kiest hangt af van verschillende factoren. Zo is er bij behang meer variatie dan bij verf. Je kunt namelijk niet alleen kiezen tussen kleuren, maar ook tussen printjes en structuren. Behang gaat daarnaast ook langere tijd mee: zo’n vijf tot tien jaar. Echter heeft verven ook enkele voordelen: het is goedkoper en makkelijker. Zodra behangen namelijk niet secuur wordt gedaan, zie je strepen en lijmbubbels. Bij verven kunnen eventuele banen gemakkelijk worden weggewerkt. Ook als je klaar bent met de kleur op de muur kan je er gewoon overheen verven, terwijl bij behangen dit een iets complexer taakje is. Beide opties hebben voor- en nadelen, dus denk vooral na waar jouw voorkeuren liggen zodra je deze keuze maakt.

 

Lampen

Wat vaak wordt vergeten is dat lampen de sfeer in het huis totaal kunnen veranderen. Zo zorgt geel licht voor een warmere sfeer, terwijl blauw licht een koude uitstraling heeft. Het is dus belangrijk dat je goed nadenkt over het doel van het licht. Zodra het als leeslampje wordt gebruikt, is meer blauw licht de juiste oplossing. Terwijl in de woonkamer geel licht vaak de juiste keuze is. Op deze manier zorg je namelijk voor een gezellige sfeer in de avond. Het maken van een goed lichtplan is dus een belangrijke stap in het afwerken van je nieuwe huis.

 

Raamdecoratie

Niets is zo belangrijk als goede raamdecoratie. Wakker worden in de slaapkamer om zes uur ’s ochtends doordat er gordijnen ontbreken is namelijk niet voor iedereen gewenst. Echter zijn er bij de keuze voor raamdecoratie veel opties. Zodra je graag een kamer wil kunnen verduisteren zijn stevige gordijnen de oplossing, maar als je liever licht doorlaat zijn dunne gordijnen een goede optie. De keuze voor raamdecoratie hangt dus voornamelijk af van je eigen voorkeuren. Kan je niet kiezen? Dan zijn duo rolgordijnen een goede optie. Hiermee kan je zowel licht doorlaten als compleet verduisteren.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.