Nog steeds tekort aan technisch personeel.

Er is nog altijd schaarste aan personeel in de technische industrie, dit is al jaren een probleem en zal nog wel even zo blijven. De bevolking vergrijst en het is voor veel werkgevers lastig om personeel te behouden. In deze krappe arbeidsmarkt hebben ook veel installateurs een tekort aan technisch personeel en er staan veel technische vacatures klaar om ingevuld te worden. Daarom vind je onderstaand 4 praktische tips voor het managen van een bedrijf met een werknemerstekort.

Prioriteren is belangrijk

Het opstellen van een actieplan om je personeel voor te bereiden en te organiseren voor de werklast, wordt nog belangrijker tijdens drukke, stressvolle dagen.

Niet alle taken kunnen tegelijkertijd worden uitgevoerd, dus sommige moeten worden uitgesteld, maar een succesvolle manager weet te prioriteren en berekent ruwweg de vereiste tijd om projecten te voltooien en om mensen op de juiste plaats te zetten.

Focus op teamwork

In situaties waarbij er meer werk is dan personeel of wanneer het team een ​​bepaalde werknemer met specialistische kennis mist, is teamwork van essentieel belang om ervoor te zorgen dat de prestaties niet achteruit zullen gaan.

Veel werknemers, waaronder managers zelf, hebben ervaring opgedaan in taken die normaal gesproken niet tot hun takenpakket behoren. In dit geval is teamwork essentieel om het project tot een succes te maken.

Maak ruimte voor pauzes

Hoewel het misschien tegenstrijdig klinkt, is er menig onderzoek dat suggereert dat managers hun personeel meer pauze moeten geven. Een onderzoek uit 2011 van de Universiteit van Illinois in Urbana-Champaign toonde aan dat het regelmatig nemen van pauzes hielp om langer op een taak te focussen. Vooral binnen technische banen kan de stress van onderbezette teams de kans op het maken van fouten vergroten. Door je werknemers wat vaker (kort) te laten pauzeren verhoog je dus de productiviteit.

Communiceer veel en wees open

Voor sommige mensen is het moeilijker om efficiënt te werken omdat ze zich overweldigd voelen door het werken met minder collega’s. Om dit te voorkomen moedigen stressbestendige managers hun team voortdurend aan om er voor uit te komen wanneer ze moeilijkheden ondervinden. Managers kunnen dan het werk dat die dag gedaan moet worden beperken, ondersteunend personeel inschakelen of zelfs bijspringen om te helpen met wat taken.

Het kan moeilijk zijn om een heel team in de gaten te houden, maar door ervoor te zorgen dat uw personeel zich op hun gemak voelt alles te bespreken wordt teamwork gestimuleerd, het moreel behouden en kan een daling van de productiviteit worden voorkomen.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.