Waarom je thuis niet zonder een laadpaal kan?

Heb je net een nieuwe auto gekocht? Je hebt het niet over zomaar een nieuwe, maar over een elektrische auto. Na een grondige zoektocht naar je nieuwe aanwinst en de voors en tegens tegen elkaar af te wegen, is je keuze op elektrisch gevallen. En nu je al een tijdje in de hybride auto rijdt, kom je erachter waarom je thuis niet zonder een laadpaal kan. Dat heb je niet alleen tijdens het rijden ondervonden, je leest er ook meer over in deze blog.

De eerste keer dat je in je elektrische auto stapte, voelde als een nieuw avontuur. Met elektrisch rijden is het alsof je een nieuwe weg inslaat, waarbij je weet dat rijden op benzine voor jou verleden tijd is. Met oog op een duurzame wereld en een lagere eindrekening was de stap naar elektrisch niet groot. Maar toen was daar de eerste keer dat je de auto moest opladen en begon je zoektocht naar een passend oplaadpunt. Daar hoef je gelukkig niet lang mee bezig te zijn, want waarom zou je niet een laadpaal voor op je eigen oprit kopen? Ontdek waarom je thuis niet zonder een laadpaal kan.

Ontdek waarom je niet zonder een laadpaal aan huis kunt

Met een laadpaal thuis hoef je immers nooit naar een laadstation te rijden of op zoek naar een openbare oplaadpunt. Want rijd je naar een oplaadpunt waar je de auto aansluit, dan moet je wachten tot de accu vol is. Ga je naar een tankstation om de benzine- of dieselauto vol te gooien, dan ben je minder tijd kwijt. Maar met een laadpaal op de oprit hoef je daar niet langer rekening mee te houden.

Waarom je thuis niet zonder een laadpaal kan, heeft bovendien te maken met de tijdstippen waarop je de accu wilt laden. Kom je laat in de avond thuis met een lege accu, dan ben je blij met een laadpaal aan huis. Voordat je op bed gaat, plug je de stekker van de laadpaal in de auto en de volgende ochtend stap je weer in een elektrische auto met een volle accu. Je hebt er geen omkijken naar, je hoeft niet ergens anders heen te rijden om de auto te kunnen vullen en je kunt tijdens het opladen thuis je ding doen. Heb je daarnaast ook een laadpaal op bedrijf staan die aansluit op jouw auto, dan kun je ook tijdens je werk je auto opladen. Je hoeft je niet langer meer af te vragen hoe en waar je je auto gaat opladen.

In vier stappen een laadpaal aan huis

Maar nu, hoe zorg je voor een laadpaal aan huis? Daarvoor schakel je de hulp in van experts die precies weten welke laadpaal je nodig hebt en hoe die wordt geïnstalleerd. Volg onderstaande stappen voor een laadpaal thuis:

  1. Noteer het merk en de specificaties van je auto, zodat je precies weet welke laadpaal daarop aansluit.
  2. Bepaal aan de hand van de specificaties de laadpaal die je thuis nodig hebt. Bij het kiezen kun je ook letten op onder andere het aantal aansluitingen en het laadvermogen van de laadpaal.
  3. Maak een afspraak met de monteur die bij je thuis komt om de door jou gekozen laadpaal te installeren.
  4. Is het oplaadpunt geïnstalleerd, dan kun je vanaf nu op je eigen oprit de auto opladen.

Een laadpaal thuis? Maak gebruik van de diensten van Laaddirect

Als je nog niet wist waarom je thuis niet zonder een laadpaal kan, dan weet je dat nu. Zodra je een laadpaal hebt laten plaatsen en je daar volop gebruik van maakt, wil je die niet meer missen. Je stuit nooit op een lege accu – mits je niet vergeet thuis de auto aan de lader te zetten – en je gaat iedere ochtend zorgeloos in je nieuwe elektrische auto naar je plek van bestemming.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.