Waar je op moet letten als je voor de eerste keer een auto huurt

Zodra je eindelijk eenentwintig bent en je rijbewijs langer hebt dan een jaar, ben je er klaar voor om een auto te huren. Je kan gaan naar auto huren Utrecht en de weg op. Echter zijn er een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je een auto gaat huren. Ondanks dat je dit leert zodra je vaker een auto hebt gehuurd, kan dit de eerste keer onbekend terrein zijn. Daarom zal dit artikel dingen bespreken waar je op moet letten zodra je voor de eerste keer een auto huurt.

 

Leeftijd

Ten eerste is het belangrijk om de voorwaarden wat betreft leeftijd en rijbewijs te bekijken. Sommige verhuurbedrijven willen namelijk een minimumleeftijd van drie├źntwintig. Ook zijn er bedrijven die een minimale tijd verbinden aan het hebben van een rijbewijs. Het is dus belangrijk dat je deze voorwaarden goed leest, zodat je niet bij het verhuurbedrijf voor een verrassing komt te staan. Ook rekenen sommige verhuurbedrijven extra kosten voor bestuurders onder de vijfentwintig, houd hier dus ook rekening mee.

 

Creditcard

Bij de meeste verhuurbedrijven wordt alleen een creditcard geaccepteerd. Hiermee wordt namelijk de borg betaald en het huurbedrag. Sommige bedrijven bieden de optie om het huurbedrag contant te betalen, maar de borg zal dan hoogstwaarschijnlijk nog steeds via creditcard gaan. Het is dus belangrijk dat je hierover beschikt, omdat je anders de auto misschien niet mee krijgt.

 

Verzekering

Zodra je een auto huurt, kies je ook een verzekering. Er zullen goedkopere en duurdere verzekeringen worden aangeboden. Echter wordt het aangeraden de allrisk verzekering af te sluiten, op deze manier loop je namelijk niet tegen onverwachte kosten aan. Een ongeval met de auto of een klein krasje kan namelijk hoog oplopen in de kosten. De allrisk verzekering zal dan wel duurder zijn, maar zodra je schade rijdt zal je blij zijn dat je hem hebt afgesloten.

 

Inleverlocatie

Soms komt het voor dat het makkelijker is de huurauto op een andere locatie in te leveren dan waar je hem hebt opgehaald. Als je bijvoorbeeld eerst naar auto huren Den Haag gaat, maar de auto vervolgens liever in Groningen inlevert is het belangrijk om te kijken of dit mogelijk is. Sommige verhuurders hebben namelijk meerdere locaties waardoor je de auto op verschillende plekken kan inleveren.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.