VDGP

3 tips voor een smart home

De smart home, oftewel de ‘slimme woning’ is een term die veelal wordt gebruikt de afgelopen tijd. Het idee van de smart home is het creëren van een veilig, prettig en vooral een energiezuinige woonomgeving. Er zijn veel mogelijkheden wat betreft de vernieuwing en automatisering van jouw huis. Hier zijn drie tips om de eerste stappen te maken richting het huis van de toekomst.

Slimme verlichting 

Slimme verlichtingen komen nu steeds vaker terug in slimme woningen. Het is namelijk een eenvoudige stap richting het vernieuwen van jouw woning en de opties zijn eindeloos. Je kunt slimme verlichtingen ongeveer in vier verschillende soorten categorieën onderscheiden;  inbouwontvangers, slimme stekkers, slimme lampen en slimme fittingen. Afhankelijk van je voorkeuren kun je een keuze maken binnen deze categorieën. Wil je bijvoorbeeld meer op afstand kunnen bedienen? Neem dan een kijkje bij de slimme fittingen. De slimme stekker is voor lampen die via de stekker het stopcontact in moeten, dus als je daar naar op zoek bent kun je in die categorie beginnen! Een veelvoorkomende keus op het gebied van slimme verlichting is een slimme lamp. Een voorbeeld daarvan is de calex smart lamp. Dit is een stand-alone lamp die je in een bestaande fitting draait. De lamp zoekt op zichzelf verbinding met andere lampen en met je smartphone. Slimme lampen kunnen op afstand worden bediend, hebben dempende effecten en er is keus uit verschillende kleuren. 

Huisbeveiliging 

Een van de dingen die zeker hoort bij de smartphone home trends, is een automatiserende huisbeveiliging. Het is steeds vaker terug te zien in slimme huizen. In veel smart homes zie je beveiligingssystemen waarbij er meerdere functionaliteiten binnen één interface zijn geïntegreerd. Daarnaast zijn er ook alarmsystemen die je van afstand kunt ontgrendelen of bewegingssensoren die zorgen voor extra huisbeveiliging. Dankzij de vele mogelijkheden en voordelen binnen het domein van huisbeveiliging, kan het handig zijn dit onderdeel te maken van jouw smart home. Veiligheid blijft namelijk een van de belangrijkste elementen van prettig wonen!

Slimme apparaten inzetten

Tegenwoordig zijn er van allerlei slimme apparaten om de markt te vinden die kunnen bijdrage aan jouw smart home. Zo heb je bijvoorbeeld de robotstofzuiger die je een extra handje geeft bij schoonmaaktaken of de slimme vaatwasser, maar ook de bekende Alexa of Sonos one. Deze apparaten zijn niet voor niks een trend geworden; ze maken namelijk verschillende taken binnen het huishouden nét wat efficiënter. Bedenk dus bij welke taken binnen het huishouden je een extra handje kunt gebruiken. 

Waar begin je?

Het is duidelijk dat je verschillende kanten op kunt met het automatiseren van je woning. Dat kan het moeilijk maken om te bepalen waar je het best mee kunt beginnen. Een product van klik aan klik uit is over het algemeen een goede optie voor beginnende smart home bouwers. Dit zijn over het algemeen schakelaars en dimmers die het gebruik van slimme apparaten faciliteren. Het aanschaffen van bijvoorbeeld een universele schakelaar is een goede stap richting het gebruik maken van diverse slimme producten. Tenslotte is de markt van smart home producten nog continu en volop in ontwikkeling. Houd de nieuwste ontwikkelingen dus in de gaten om op de hoogte te blijven van je mogelijkheden.

14 Responses

  1. Pingback: Exness
  2. Pingback: 다시보기
  3. Pingback: Pragmatic Play
  4. Pingback: bear bows