VDGP

Het is een nieuwe vorm van architectuur die sterk controversieel onthaald wordt: Modernistische architectuur. Foto’s van grote vierkante huizen van hout of wit steen met een beton cire badkamer. Strak gemaaid gras, een zwembad en een betonnen oprijlaan met een tesla geparkeerd voor de grote glazen deur. De meningen verschillen sterk, uiteenlopend van prachtig, netjes en opgeruimd tot kil, koud en lelijk. De architectuurstijl lijkt een logisch gevolg van de minimalistische waarde die men in decoratie is gaan waarderen de afgelopen jaren. Vooral niet te veel krulletjes of versierseltjes, maar gewoon een strak design, Het is niet gek dat hieruit de strakke modernistische architectuur ontstond. Bekijk de website van Betonstunter.nl voor meer informatie over beton cire.

Het waarderen van minimalisme

Dat minimalisme is tegenwoordig over te zien en lijkt wel een voortvloeisel te zijn uit de futuristische ideeën die in de technologie werden doorgevoerd. Daar werden apparaten in minimalistische uitvoeringen met gladde, glimmende aluminium oppervlaktes de norm. Kijk naar de nieuwere iPhones die simpel maar juist daardoor heel high-tech aandoen. Het klopt natuurlijk dat zo’n beton cire vloer die minimalistische waarde wel waar maakt. Je kijkt naar beneden en ziet een gladde, grijze vloer die verder niet afleidt. Zo hou je aan de ene kant een strak uiterlijk voor je badkamer maar aan de andere kant is het wel grauw en kan het als je een grote badkamer hebt kil overkomen.

Kritiek op modernisme

Toch vinden veel mensen het jammer dat de oudere stijlen van huizen bouwen worden ingeruild voor deze nieuwe architectuur. Critici van het modernisme stellen vaak dat de oudere stijlen van huizen bouwen juist gezellig is en zich goed binnen het Nederlandse landschap laten plaatsen, terwijl de nieuwere modernistische stijl datzelfde landschap juist doorbreekt. Het is natuurlijk waar dat in beton cire kleuren ver te zoeken zijn maar dat betekent niet gelijk dat ook zo’n modern huis niet gezellig kan zijn. Zo blijven de meningen verdeeld en zullen we de komende jaren in ieder geval niet zien dat deze architectuur de standaard wordt. 

11 Responses

  1. Pingback: Native Smokes
  2. Pingback: more
  3. Pingback: hizeed
  4. Pingback: kojic acid soap
  5. Pingback: ฟันคัพ