VDGP

Steek er wat moeite in en ervaar de voordelen

Ben jij al iemand die je huis goed onderhoudt of (nog) niet? In dit artikel lees je waarom het misschien de moeite waard is en wat je dan allemaal precies moet onderhouden. Je hoeft natuurlijk niet hals over kop al je klusspullen te verzamelen en alles in te halen. Maar een begin maken kan absoluut geen kwaad!

Waarom je huis onderhouden?

Er zijn meerdere redenen waarom je je woning goed wil onderhouden. Waarschijnlijk nog wel meer dan dat we hier gaan bespreken, maar laten we beginnen met ons lijstje .

Door een woning goed te onderhouden blijft hij zijn waarde houden, dit is altijd belangrijk om de maximale prijs te vangen bij verkoop. Maar in jaren dat huizen wat langer in de verkoop staan, is een onderhouden huis essentieel om hem überhaupt te verkopen. Ook de minder zichtbare beschadigingen worden gevonden bij een bouwkundig onderzoek, houd het dus goed bij!

Door je woning te onderhouden kan je een hoop kosten besparen. Vaak zijn kleine, beginnende schades makkelijk te voorkomen of te verhelpen. Deze kosten zijn relatief laag. Besluit je om het maar te laten zitten, dan kan het na een paar jaar op zijn gelopen tot een dure investering!

Een goed onderhouden woning gaat langer mee. Zo kan een goed onderhouden woning van 100 jaar oud nog prima mee. Wordt er weinig onderhoud gedaan? Dan is dit niet zo zeker. De woning blijft er ook mooi uitzien, van binnen en buiten. Om terug te komen op het eerste puntje, een mooie woning verkoopt natuurlijk ook beter!

Wat en hoe moet je onderhouden?

Wat er precies onderhouden moet worden verschilt per woning maar veel huizen hebben hetzelfde onderhoud nodig. Maak voor jezelf een plan wat er precies gedaan moet worden bij jouw woning. Hier gaan we wat voorbeelden noemen van onderhoud en wanneer het gedaan moet worden. 

We beginnen met een lijstje van klein onderhoud, hiervan zijn de kosten meestal best laag en het is snel gedaan.

Het ene onderhoud moet vaker gebeuren dan het andere. Zo is schilderwerk ruim vijf jaar goed terwijl je de dakgoot en regenpijp elke 3 maanden een keer schoon wil maken.

De lijst groot onderhoud.

Het grote onderhoud brengt wat hogere kosten mee, ook is dit onderhoud maar eens per jaar nodig of zelf incidenteel. Je kan het beste zelf opstellen wanneer je het onderhoud doet op basis van hoeveel er al aan is gedaan en de leeftijd van de woning.

conclusie

De conclusie van het verhaal is: onderhoud je woning en doe dit volgens een plan. Je kan het plan compleet zelf samenstellen of zoek op internet even een voorbeeld op en pas aan waar nodig. Succes met het klussen!

32 Responses

  1. Pingback: eutirox synthroid