Tips om de juiste hypotheek te kiezen

Om tot de aanschaf van een nieuwe woning over te kunnen gaan, moeten veel mensen een hypotheek afsluiten. Bij het afsluiten van een hypotheek zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het type hypotheek, welke het beste op je persoonlijke situatie aansluit. Ben je van plan om in de toekomst minder te gaan werken? Verwacht je op korte termijn gezinsuitbreiding? Enzovoorts. Het kan behoorlijk lastig zijn, om uit te zoeken welke hypotheek het beste bij je past. In dit artikel vertellen we je er meer over!

Informatie over verschillende hypotheekvormen

Op deze website vind je meer informatie over de verschillende hypotheekvormen, die door kredietverstrekkers worden aangeboden. De lineaire hypotheek en annuïteitenhypotheek zijn de meest bekende hypotheekvormen. Bij de ene hypotheek betaal je aan het begin relatief veel aan aflossing, terwijl je bij een andere hypotheek juist op langere termijn meer gaat betalen. Ook verschilt het totale bedrag aan rente, wat je in beide gevallen aan je kredietverstrekker betaalt.

Tip: overweeg ook een combinatie van beide hypotheekvormen. Hierbij los je een hypotheek eerst op lineaire wijze af, om vervolgens over te gaan op een annuïteitenhypotheek.

Budget om te verbouwen in huis

De kans dat je de perfecte woning vindt is relatief klein. In het bijzonder door de krapte op de woningmarkt. Het maakt dat het verstandig is om budget vrij te houden voor verbouwingen binnen je nieuwe woning. Er zijn hierbij verschillende mogelijkheden. Zo kun je aanspraak maken op leningen, die specifiek bedoeld zijn voor het verduurzamen van een
woning. Deze lening mag zodoende ook alleen gebruikt worden voor een investering in de duurzaamheid van je woning. Ook kan een tweede lening naast je hypotheek het overwegen waard zijn. Het aanvragen van zo’n tweede lening is echter steeds lastiger geworden.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.